Opdrachten

Opvallend Dichtbij
08-02-2013
Tijdens het symposium Opvallend Dichtbij over Buurtpraktijkteams in Stadsdeel West, werden stadsdeelbestuurders en managers in de jeugdzorg bijgepraat over de eerste resultaten van deze teams. "Het is niet loslaten, het is anders vastpakken..." was een van de reacties.

Lees meer


Deelonderzoek commissie Samson
04-10-2012
Omringd door zorg, toch niet veilig concludeert de commissie-Samson die seksueel misbruik onderzocht in de jeugdzorg. Met de methode van Vakmanschap aan Zet droegen we hieraan bij; we spraken met professionals, pleegouders, bestuurders, ambtenaren en Jeugdzorg.

Lees meer


Vakmanschap aan Zet
16-08-2012
Bij Vakmanschap aan Zet maken alle hulpverleners samen een analyse van een probleemgezin. Die analyse is vaak een primeur en altijd ragfijn. Zo ontstaat een eenvoudige aanpak met duidelijke focus en minder ruis. Het gezin profiteert hier onmiskenbaar van.

Lees meer


Buurt Praktijk Team: vernieuwen van de aanpak van overlast
16-08-2012
Een Buurt Praktijk Team pakt overlast aan. Ik begeleid dit kleine team professionals dat samen met bewoners oplossingen en kansen zoekt in de buurt. In deze praktijk van alledag pionieren we met werkprincipes; dat is innovatie in optima forma.

Lees meer